Novi popusti na vidiku

Foto: Žurnal24 -16 odstotkov naj bi do konca leta še padle cene novogradenj v Ljubljani, ocenju
Stanovanja bi se lahko še pocenila. Najbolj v Ljubljani in na Primorskem, drugod manj ali nič.
Oglej si celoten članek

“V vseh mestih (Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor in Novo mesto, op. p.) bi se cene lahko znižale, najmanj pa v tistih, kjer so cene že najnižje,” pravi urednik spletnega portala Slonep.net Marko Puschner. Pri tem kot kandidata za največji padec izpostavlja Ljubljano. Podobno trdi direktorica S Real Sparkasse Milena Jančič, ki je prepričana, da se bo kvadratni meter novogradenj v Ljubljani do konca leta pocenil še za do 16 odstotkov.

Cenejša tudi Primorska

Poleg nižanja cen nepremičnin v Osrednjeslovenski regiji Jančičeva napoveduje padanje cen na Primorskem; podobno pričakuje tudi Puschner, a poudarja, da ne v takšni meri kot v Ljubljani.

“Za Pomurje in Podravsko menim, da kvadratni meter ne bo nič cenejši,” pravi Jančičeva. Tudi Mojca Sauli iz agencije Atrium trdi, da so cene na mariborskem območju realne: “Težko, da bodo še kaj nižje, saj že zdaj dosegajo daleč najnižjo raven v Sloveniji.” Dodaja, da so letos glede na lani zaznali več povpraševanja, prav tako je bilo sklenjenih več poslov.

Jančičeva opozarja, da kreditni krč še ni popustil: “Kupci za nepremičnine se najdejo, a imajo težave s financiranjem. Banke zahtevajo vedno večje bonitete. Posojilni krč se še ni sprostil, in to je eden od glavnih vzrokov, da zadeve ne stečejo.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.