Slovenija
17 ogledov

Novi popusti na vidiku

-16 odstotkov naj bi do konca leta še padle cene novogradenj v Ljubljani, ocenju Žurnal24 main
Stanovanja bi se lahko še pocenila. Najbolj v Ljubljani in na Primorskem, drugod manj ali nič.

“V vseh mestih (Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor in Novo mesto, op. p.) bi se cene lahko znižale, najmanj pa v tistih, kjer so cene že najnižje,” pravi urednik spletnega portala Slonep.net Marko Puschner. Pri tem kot kandidata za največji padec izpostavlja Ljubljano. Podobno trdi direktorica S Real Sparkasse Milena Jančič, ki je prepričana, da se bo kvadratni meter novogradenj v Ljubljani do konca leta pocenil še za do 16 odstotkov.

Cenejša tudi Primorska

Poleg nižanja cen nepremičnin v Osrednjeslovenski regiji Jančičeva napoveduje padanje cen na Primorskem; podobno pričakuje tudi Puschner, a poudarja, da ne v takšni meri kot v Ljubljani.

“Za Pomurje in Podravsko menim, da kvadratni meter ne bo nič cenejši,” pravi Jančičeva. Tudi Mojca Sauli iz agencije Atrium trdi, da so cene na mariborskem območju realne: “Težko, da bodo še kaj nižje, saj že zdaj dosegajo daleč najnižjo raven v Sloveniji.” Dodaja, da so letos glede na lani zaznali več povpraševanja, prav tako je bilo sklenjenih več poslov.

Jančičeva opozarja, da kreditni krč še ni popustil: “Kupci za nepremičnine se najdejo, a imajo težave s financiranjem. Banke zahtevajo vedno večje bonitete. Posojilni krč se še ni sprostil, in to je eden od glavnih vzrokov, da zadeve ne stečejo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.