Novi poslanci prvič v službo v sredo

Foto: Boštjan Tacol Predaja poročila o volitvah Foto: Boštjan Tacol Predaja poročila o volitvah Foto: Boštjan Tacol Predaja poročila o volitvah Foto: Boštjan Tacol Predaja poročila o volitvah Foto: Boštjan Tacol Predaja poročila o volitvah
Predsednik Danilo Türk ustanovno sejo novega parlamenta sklical za sredo 21. decembra.
Oglej si celoten članek

Državna volilna komisija (DVK) je danes sprejela poročilo o izidu glasovanja na predčasnih državnozborskih volitvah, ki so potekale četrtega decembra. Predsednik DVK Anton Gašper Frantar je nato poročilo predal predsedniku republike, ki je sklical ustanovno sejo novega sklica državnega zbora.

Potrjevali bodo svoje mandate

Predsednik Danilo Türk je ustanovno sejo sklical za sredo 21. decembra.

Na ustanovni seji sicer novoizvoljeni poslanci potrdijo svoje mandate in izvolijo tudi predsednika parlamenta. S konstituiranjem novega državnega zbora pa bo prenehal mandat staremu sklicu državnega zbora.

Mandatar do božiča

Po ustanovni seji bo predsednik Türk začel pogovore s parlamentarnimi strankami o mandatarskem kandidatu. Časa za predlaganje kandidata ima 30 dni po ustanovni seji, po Türkovih besedah pa bi mandatarja morali dobiti do novega leta, vlado pa na začetku januarja. Po neuradnih podatkih naj bi predsednik države sicer pogovore s strankami začel v tednu med božičnimi in novoletnimi prazniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.