Novi predsednik Rdečega križa je Dušan Keber

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Novi predsednik Rdečega križa je Dušan Keber, ki bo to funkcijo opravljal do leta 2019.
Oglej si celoten članek

Zbor članov Rdečega križa Slovenije (RKS) je danes na redni seji za predsednika izvolil upokojenega zdravnika Dušana Kebra. Za to častno funkcijo sta se potegovala še zdravnik Vladimir Topler ter strojni inženir Božidar Resnik.

Keber je opravljal delo profesorja, zasedal je tudi mesto strokovnega direktorja kliničnega centra, javnost pa si ga je najbolj zapomnila kot zdravstvenega ministra med leti 2000 in 2004.

"Ponosen sem, da sem danes izbran za to funkcijo. Zdi se mi, da nadaljujem z delom, ki sem ga delal celo življenje," je po poročanju STA ob izvolitvi dejal novoizvoljeni predsednik Keber.

Nove volitve zaradi razprtij

Rdeči križ Slovenije je novega predsednika izbral po tistem, ko je februarja s položaja odstopila Nataša Pirc Musar, ki je vodenje RKS prevzela konec junija lani po smrti predsednika RKS Franca Koširja decembra 2014.

Pozneje je predlagala razrešitev generalne sekretarke Renate Brunskole, ker ni bila zadovoljna z njenim delom. A namesto nje, je RKS zapustila Pirc Musarjeva, saj zbor članov na izredni seji konec februarja ni podprl njenega predloga za razrešitev Brunskoletove. Do izvolitve novega predsednika je RKS vodila podpredsednica Irena Nečemer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 12:52 26. Junij 2016.

    Kar dosti bifejčkov je šlo takrat v nepovrat. Na to pa ni pomislil. Pa ko ti na Petrolu zagrne hladilnik …

  • 12:50 26. Junij 2016.

    RK je prisilna organizacija, ki se napaja iz proračuna. Če zmanjka dotoka financ, uvedejo prisilni odkup znamk na poštah. Tiste …

  • 12:47 26. Junij 2016.

    danes na redni seji za predsednika izvolil upokojenega zdravnika Dušana Kebra. <br /><br />Gre za neplačano funkcijo, ali plačano? Dvomim, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.