Slovenija
36 ogledov

Novi predsednik Rdečega križa je Dušan Keber

Slovenija 26.02.2014 Dusan Keber, Damjan Mandelc, javna novinarska konferenca st Saša Despot
Novi predsednik Rdečega križa je Dušan Keber, ki bo to funkcijo opravljal do leta 2019.

Zbor članov Rdečega križa Slovenije (RKS) je danes na redni seji za predsednika izvolil upokojenega zdravnika Dušana Kebra. Za to častno funkcijo sta se potegovala še zdravnik Vladimir Topler ter strojni inženir Božidar Resnik.

Keber je opravljal delo profesorja, zasedal je tudi mesto strokovnega direktorja kliničnega centra, javnost pa si ga je najbolj zapomnila kot zdravstvenega ministra med leti 2000 in 2004.

"Ponosen sem, da sem danes izbran za to funkcijo. Zdi se mi, da nadaljujem z delom, ki sem ga delal celo življenje," je po poročanju STA ob izvolitvi dejal novoizvoljeni predsednik Keber.

Nove volitve zaradi razprtij

Rdeči križ Slovenije je novega predsednika izbral po tistem, ko je februarja s položaja odstopila Nataša Pirc Musar, ki je vodenje RKS prevzela konec junija lani po smrti predsednika RKS Franca Koširja decembra 2014.

Pozneje je predlagala razrešitev generalne sekretarke Renate Brunskole, ker ni bila zadovoljna z njenim delom. A namesto nje, je RKS zapustila Pirc Musarjeva, saj zbor članov na izredni seji konec februarja ni podprl njenega predloga za razrešitev Brunskoletove. Do izvolitve novega predsednika je RKS vodila podpredsednica Irena Nečemer.

Komentarjev 15
  • sprehajalec 12:52 26.junij 2016.

    Kar dosti bifejčkov je šlo takrat v nepovrat. Na to pa ni pomislil. Pa ko ti na Petrolu zagrne hladilnik s pirom pred nosom ob 9.00 zvečer. Neprijetna izkušnja, tudi zanjo je odgovoren Keber.

  • sprehajalec 12:50 26.junij 2016.

    RK je prisilna organizacija, ki se napaja iz proračuna. Če zmanjka dotoka financ, uvedejo prisilni odkup znamk na poštah. Tiste donacije posameznikov ne štejejo nič. Niso niti za dnevnico predsednika RK.

  • sprehajalec 12:47 26.junij 2016.

    danes na redni seji za predsednika izvolil upokojenega zdravnika Dušana Kebra. Gre za neplačano funkcijo, ali plačano? Dvomim, da neplačano, če je bila Musar zraven. ker spomnim se, kako so vzeli penzijo penzionerju, ki je doma na strho ...prikaži več postavil solarne celice? Res pa je, da se ni pisal Keber.