Novi vremenski ekstremi: Padla kar dva rekorda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na Voglu je v zgolj dvanajstih urah padlo 313 milimetrov padavin, v 24-urnem intervalu pa 365 milimetrov padavin.
Oglej si celoten članek

"Zadnje poslabšanje je predvsem severozahodnemu delu Slovenije prineslo obilno količino padavin," so sporočili za Agencije RS za okolje. Na Voglu je v zgolj dvanajstih urah padlo 313 milimetrov padavin, v 24-urnem intervalu pa 365 milimetrov padavin.

"Prejšnja rekorda sta bila izmerjena na postaji v Bovcu, 12-urni interval s 4. na 5. avgust v letu 1987 (286 mm) in 24-urni interval s 13. na 14. november leta 1969 (363 mm)," so dodali.

xxx

Kot napovedujejo meteorologi, bo ponoči dež večinoma ponehal, ponekod v zahodnih krajih se bo delno razjasnilo. "Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 5, na Primorskem do 15 °C," piše na spletni strani Agencije RS za okolje.

V nedeljo dopoldne bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod oblačno, a bo od vzhoda okoli poldneva spet začelo deževati. Medtem bodo v zahodni polovici Slovenije padavine manj verjetne. "Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 23 °C."

Foto: Arso Vremenska napoved V ponedeljek bo vreme še nekoliko spremenljivo, na Primorskem bo delno jasno, medtem ko bo drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v južnih in vzhodnih krajih ni izključena kakšna dežna kaplja. Pihal bo severovzhodnik.

V torek bo, napovedujejo vremenoslovci, sončno in topleje, na Primorskem bo še pihala šibka burja. V sredo bo pretežno jasno.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:26 23. September 2023.

    Bo pa manj snega pozimi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.