Slovenija
2441 ogledov

Novi vremenski ekstremi: Padla kar dva rekorda

Strela, nevihta Profimedia
Na Voglu je v zgolj dvanajstih urah padlo 313 milimetrov padavin, v 24-urnem intervalu pa 365 milimetrov padavin.

"Zadnje poslabšanje je predvsem severozahodnemu delu Slovenije prineslo obilno količino padavin," so sporočili za Agencije RS za okolje. Na Voglu je v zgolj dvanajstih urah padlo 313 milimetrov padavin, v 24-urnem intervalu pa 365 milimetrov padavin.

"Prejšnja rekorda sta bila izmerjena na postaji v Bovcu, 12-urni interval s 4. na 5. avgust v letu 1987 (286 mm) in 24-urni interval s 13. na 14. november leta 1969 (363 mm)," so dodali.

Kot napovedujejo meteorologi, bo ponoči dež večinoma ponehal, ponekod v zahodnih krajih se bo delno razjasnilo. "Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 5, na Primorskem do 15 °C," piše na spletni strani Agencije RS za okolje.

V nedeljo dopoldne bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod oblačno, a bo od vzhoda okoli poldneva spet začelo deževati. Medtem bodo v zahodni polovici Slovenije padavine manj verjetne. "Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 23 °C."

Vremenska napoved | Avtor: Arso Arso
V ponedeljek bo vreme še nekoliko spremenljivo, na Primorskem bo delno jasno, medtem ko bo drugod zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v južnih in vzhodnih krajih ni izključena kakšna dežna kaplja. Pihal bo severovzhodnik.

V torek bo, napovedujejo vremenoslovci, sončno in topleje, na Primorskem bo še pihala šibka burja. V sredo bo pretežno jasno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 20:26 23.september 2023.

    Bo pa manj snega pozimi!