Svet
73483 ogledov

Presenetil jih je sneg

Sneg Profimedia
Zapadlo je skoraj 40 centimetrov snega.

Nepričakovano sneženje je povzročilo težave v prometu na severu Švedske. Snežna odeja je dosegla debelino 38 centimetrov.

Snežna nevihta, ki je na Švedsko prispela prej kot običajno, je povzročila težave v javnem prevozu, komunalnih storitvah, odvozu smeti in dostavi tiska v delih severne Švedske. Najsevernejše mesto v državi, Kiruna, je zabeležilo nov snežni rekord za mesec september.

Snežna odeja v Kiruni je bila v sredo zjutraj debela 38 centimetrov, poroča meteorološka agencija SMHI. V tej državi so začeli z evidenco voditi leta 1905, prejšnji rekord v količini snega za september pa je bil 20. septembra 1932, ko je znašala 21 centimetrov.

Pri nas deževno 

Pri nas bo tudi popoldne oblačno, le na Primorskem se bo oblačnost trgala, napovedujejo pri Arsu. Dež bo od severozahoda slabel, a pozno popoldne in zvečer bodo v zahodnih krajih spet nastajale krajevne plohe, na Primorskem tudi posamezne nevihte. 

Ponoči bo dež večinoma ponehal, ponekod v zahodnih krajih se bo delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature jutri bodo od 10 do 13, v Gornjesavski dolini okoli 5, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod oblačno. Od vzhoda bo dopoldne spet začelo deževati. V zahodni polovici Slovenije bodo padavine manj verjetne, se bo pa pooblačilo. V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod v južnih in vzhodnih krajih ni izključen občasen rahel dež. Pihal bo severovzhodnik. V torek bo vreme sončno in topleje.

sneg Slovenija To se kuha na severu, na nas bo vplivalo celotno zimo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • oneh 21:57 23.september 2023.

    Včeraj bereš o najtoplejšem poletju ever, kako se cvremo... danes pa smo na pragu nove ledene dobe. Kot se 400.000 bedakov samo, da ni Janša ni sposobna odločiti ali za Milana ali za Janeza ali za... tako levaki tavajo v ...prikaži več podnebnih ekstremih, fluidnih splih, svobodi in plešejo.

  • Kmodri 18:37 23.september 2023.

    Pet, sedaj se bodo naši nesposobni komunalci sklicevali na Švede!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:46 23.september 2023.

    Svetovno. Pa sem mislil da samo nase komunalce preseneti sneg.