Novih 250 parkirišč še ne bo

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Kozolec 2. Razloga za zamudo izkopavanja in zaplet z zemljišči.
Oglej si celoten članek
Garažna hiša Kozolec 2 bi po prvotnih načrtih morala biti zgrajena decembra lani, a ne bo niti letos. Trenutno še potekajo arheološka izkopavanja.

Ljubljana. Parkirno-garažna hiša Kozolec 2 v bližini Bavarskega dvora letos še ne bo zgrajena, čeprav bi po napovedih morala biti že decembra lani. “Trenutno je projekt v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja,” pravijo v Službi za razvojne projekte in investicije Mestne občine Ljubljana (MOL). Gradnja bo predvidoma trajala eno leto.

Kriva izkopavanja
Na MOL kot glavni razlog za zamudo navajajo arheološka izkopavanja, “ki so obsežnejša od pričakovanj”. V Zil inženiringu, ki je z občino pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu za Kozolec 2 podpisal leta 2009, pa dodajajo, da se gradnja ni začela tudi zato, ker je MOL zamujala s pridobivanjem zadnje potrebne parcele.

V garažni hiši bo okoli 250 parkirnih prostorov. Od tega jih bo MOL dobila okoli sto, preostale pa Zil inženiring. V predlogu letošnjega proračuna MOL je predvideno, da bo občina za Kozolec 2 letos namenila 157 tisoč evrov, naslednje leto 230 tisoč evrov, Zil inženiring pa letos 4,2 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.