Slovenija
0 ogledov

Novih 250 parkirišč še ne bo

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Kozolec 2. Razloga za zamudo izkopavanja in zaplet z zemljišči.
Garažna hiša Kozolec 2 bi po prvotnih načrtih morala biti zgrajena decembra lani, a ne bo niti letos. Trenutno še potekajo arheološka izkopavanja.

Ljubljana. Parkirno-garažna hiša Kozolec 2 v bližini Bavarskega dvora letos še ne bo zgrajena, čeprav bi po napovedih morala biti že decembra lani. “Trenutno je projekt v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja,” pravijo v Službi za razvojne projekte in investicije Mestne občine Ljubljana (MOL). Gradnja bo predvidoma trajala eno leto.

Kriva izkopavanja
Na MOL kot glavni razlog za zamudo navajajo arheološka izkopavanja, “ki so obsežnejša od pričakovanj”. V Zil inženiringu, ki je z občino pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu za Kozolec 2 podpisal leta 2009, pa dodajajo, da se gradnja ni začela tudi zato, ker je MOL zamujala s pridobivanjem zadnje potrebne parcele.

V garažni hiši bo okoli 250 parkirnih prostorov. Od tega jih bo MOL dobila okoli sto, preostale pa Zil inženiring. V predlogu letošnjega proračuna MOL je predvideno, da bo občina za Kozolec 2 letos namenila 157 tisoč evrov, naslednje leto 230 tisoč evrov, Zil inženiring pa letos 4,2 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.