Novih dvesto brezposelnih

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Približno 200 delavcev podjetja Radeče papir je dobilo delavske knjižice. Obdržali so 60 delovnih mest za polovični delovni čas, ostali se bodo prijavili na zavodu za zaposlovanje in lahko prva izplačila pričakujejo konec maja.
Oglej si celoten članek

Po večmesečni agoniji je okrožno sodišče v Celju 2. aprila ustavilo postopek prisilne poravnave nad družbo Radeče papir in začelo stečajni postopek. A zaposleni še vedno upajo, da to ne pomeni tudi zatona papirniške dejavnosti v tem kraju, je poročala televizija.

Službo bodo morda vnovič našli v papirnici – če občini uspe namera, da ustanovi podjetje in najame stroj za proizvodnjo belega papirja. Občinski svetniki so namreč prejšnji teden sprejeli sklep o ustanovitvi podjetja, ki bo poskrbelo za ponovni zagon proizvodnje. Županja Radeč Rafaela Pintarič je tedaj povedala, da bodo poskušali proizvodnjo pognati v mesecu ali dveh.

Pogajanja s partnerji, ki se zanimajo za nakup papirnice, so še v teku. Stroji sicer stojijo, a so pripravljeni, da jih lahko poženejo tako rekoč v vsakem trenutku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.