Slovenija
24 ogledov

Novih dvesto brezposelnih

Protest Radeče Pergam Boštjan Tacol
Približno 200 delavcev podjetja Radeče papir je dobilo delavske knjižice. Obdržali so 60 delovnih mest za polovični delovni čas, ostali se bodo prijavili na zavodu za zaposlovanje in lahko prva izplačila pričakujejo konec maja.

Po večmesečni agoniji je okrožno sodišče v Celju 2. aprila ustavilo postopek prisilne poravnave nad družbo Radeče papir in začelo stečajni postopek. A zaposleni še vedno upajo, da to ne pomeni tudi zatona papirniške dejavnosti v tem kraju, je poročala televizija.

Službo bodo morda vnovič našli v papirnici – če občini uspe namera, da ustanovi podjetje in najame stroj za proizvodnjo belega papirja. Občinski svetniki so namreč prejšnji teden sprejeli sklep o ustanovitvi podjetja, ki bo poskrbelo za ponovni zagon proizvodnje. Županja Radeč Rafaela Pintarič je tedaj povedala, da bodo poskušali proizvodnjo pognati v mesecu ali dveh.

Pogajanja s partnerji, ki se zanimajo za nakup papirnice, so še v teku. Stroji sicer stojijo, a so pripravljeni, da jih lahko poženejo tako rekoč v vsakem trenutku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.