Novo o pošiljki snega, ki je napovedana za četrtek

Foto: Profimedia
V sredini aprila še naprej hladno in spremenljivo vreme, tudi sneg.
Oglej si celoten članek

V četrtek, 13. aprila, bo območje Alp in severnega Sredozemlja zajela dokaj izrazita vremenska motnja, nad severnim Jadranom bo nastalo tudi samostojno ciklonsko območje, so sporočili z agencije za vreme (Arso).

V četrtek bo sprva večji del Slovenije zajel dež, čez dan pa se bodo padavine krepile in popoldne ter ponoči prešle v sneg. Meja sneženja bo dokaj nizko, večinoma med 500 in 800 m nad morjem. V gorah, nad nadmorsko višino okoli 1200 metrov, bo lahko zapadlo tudi okoli pol metra snega.

Do 25 centimetrov snega

Zelo verjetno bo snežilo tudi v Gornjesavski dolini. Tam bo predvidoma zapadlo do okoli 25 centimetrov južnega snega. Podobno bo tudi na gorskih prelazih proti Avstriji in Italiji, dež pa bo lahko prešel v sneg tudi ponekod na Notranjskem in Kočevskem.

"Sneženja prav do nižin pa ne pričakujemo," pravijo pri Arsu, in dodajajo, da sneženje v aprilu ni nekaj povsem nenavadnega. V visokogorju je aprila pogosto izmerjena tudi najvišja skupna snežna odeja cele zimske sezone.

V petek se bo vreme umirjalo, padavine bodo od zahoda ponehale. V soboto in nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Jutranje temperature bodo okoli 5, popoldanske okoli 10 stopinj.
V prihodnjem tednu kaže na nekaj več sončnega vremena, tudi temperature bodo počasi vsaj nekoliko porasle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:56 12. April 2023.

    Jupi, hura, potem pa vsi plezati v gore ,izzivati usodo in pred začetkom plezanja rezervirati helikopter za reševanje.

  • 07:40 12. April 2023.

    zakaj enkrat ne bi snežilo v nižinah, ne glede kje. Še najbolje v Ljubljani, da boste nehali z uživaštvom napovedovanja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.