Slovenija
27702 ogledov

Novo o pošiljki snega, ki je napovedana za četrtek

Sneženje
V sredini aprila še naprej hladno in spremenljivo vreme, tudi sneg.

V četrtek, 13. aprila, bo območje Alp in severnega Sredozemlja zajela dokaj izrazita vremenska motnja, nad severnim Jadranom bo nastalo tudi samostojno ciklonsko območje, so sporočili z agencije za vreme (Arso).

V četrtek bo sprva večji del Slovenije zajel dež, čez dan pa se bodo padavine krepile in popoldne ter ponoči prešle v sneg. Meja sneženja bo dokaj nizko, večinoma med 500 in 800 m nad morjem. V gorah, nad nadmorsko višino okoli 1200 metrov, bo lahko zapadlo tudi okoli pol metra snega.

Do 25 centimetrov snega

Zelo verjetno bo snežilo tudi v Gornjesavski dolini. Tam bo predvidoma zapadlo do okoli 25 centimetrov južnega snega. Podobno bo tudi na gorskih prelazih proti Avstriji in Italiji, dež pa bo lahko prešel v sneg tudi ponekod na Notranjskem in Kočevskem.

"Sneženja prav do nižin pa ne pričakujemo," pravijo pri Arsu, in dodajajo, da sneženje v aprilu ni nekaj povsem nenavadnega. V visokogorju je aprila pogosto izmerjena tudi najvišja skupna snežna odeja cele zimske sezone.

V petek se bo vreme umirjalo, padavine bodo od zahoda ponehale. V soboto in nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Jutranje temperature bodo okoli 5, popoldanske okoli 10 stopinj.
V prihodnjem tednu kaže na nekaj več sončnega vremena, tudi temperature bodo počasi vsaj nekoliko porasle.

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 07:56 12.april 2023.

    Jupi, hura, potem pa vsi plezati v gore ,izzivati usodo in pred začetkom plezanja rezervirati helikopter za reševanje.

  • radovednica 07:40 12.april 2023.

    zakaj enkrat ne bi snežilo v nižinah, ne glede kje. Še najbolje v Ljubljani, da boste nehali z uživaštvom napovedovanja teh bedarij. Sredi aprila sneg, potem, ko je bil prvi že oktobra in preobilo v januarju. 7 mesecev zima in ...prikaži več kurjenje, potem pa 4 do 5 mesecev tudi do 40 stopinj. kakšno globalno segrevanje le? Sedaj bi morala biti poflancana solata, pa posajen krompir in ne govoriti o snegu, ki ga ni treba nikoli!