Novo žarišče okužb v domu starejših v Ljutomeru

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iz Ljutomera poročajo o desetih novih okužbah.
Oglej si celoten članek

Z Doma starejših občanov Ljutomer poročajo o skupaj 16 okuženih. O prvih dveh primerih okužb so poročali v petek, na novo pa se je po poročanju RTV SLO po današnjih podatkih okužilo še deset ljudi. Okužena sta dva zaposlena, ki sta ostala doma, in 14 stanovalcev, ki so v izolaciji.

xxx

Poleg domov v Metliki in Šmarju pri Jelšah, kjer so zabeležili že več smrtnih žrtev zaradi novega koronavirusa covid-19, so okužbe potrdili še v Bokalcih pri Ljubljani, Naklem in Horjulu. Okužbo zaposlene so potrdili tudi v postojnskem domu Talita Kum.

Koronavirus Gantar in Cigler: Želela sva se prepričati, kaj se dogaja v domu

Stanje v domovih za starejše, ki veljajo za nevarno žarišče bolezni, je zaskrbljujoče, saj je v njih okuženih že preko sto oskrbovancev in več kot 20 zaposlenih. Večina smrtnih žrtev, ki so bile v Sloveniji zabeležene, zaradi koronavirusa, je bilo v domovih za starejše. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.