Novorojenčke metali v kontejnerje

Foto: Žurnal24
Osebje v bolnišnici v Bijeljini v Bosni je več let mrtvorojene dojenčke in tiste, ki so umrli kmalu po porodu, metalo kar v kontejnerje pri bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Dolgoletna skrivnost v Bijeljini je bila, da mrtvorojeni otroci in tisti, ki umrejo kmalu po porodu, končajo v kontejnerjih kot smeti. Šele lastnik pogrebnega zavoda Brano Ranković se je odločil, da bo res pogledal v kontejnerje in če bodo tam res otroci, poskrbel za njihov pokop.

Na tisto, kar je videl, ni bil pripravljen, poroča 24sata. V kontejnerju so bili res otroci. "To je bil grozljiv prizor," pravi Ranković. Ko pa je želel otroke pokopati, mu je sanitarna inšpekcija, ki je očitno otroci v kontejnerjih niso motili, natrosila celo vrsto pravil, zaradi katerih naj to ne bi bilo mogoče. Ranković je kljub temu dosegel svoje in otroke pokopal v skupni grob: "Ponosen sem, da sem lahko staršem, ki so doživeli tragedijo, omogočil, da lahko nekje prižgejo svečo."

In odziv bolnišnice? Srečni so, ker so otroci pokopani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.