Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Novorojenčke metali v kontejnerje

Žurnal24 main
Osebje v bolnišnici v Bijeljini v Bosni je več let mrtvorojene dojenčke in tiste, ki so umrli kmalu po porodu, metalo kar v kontejnerje pri bolnišnici.

Dolgoletna skrivnost v Bijeljini je bila, da mrtvorojeni otroci in tisti, ki umrejo kmalu po porodu, končajo v kontejnerjih kot smeti. Šele lastnik pogrebnega zavoda Brano Ranković se je odločil, da bo res pogledal v kontejnerje in če bodo tam res otroci, poskrbel za njihov pokop.

Na tisto, kar je videl, ni bil pripravljen, poroča 24sata. V kontejnerju so bili res otroci. "To je bil grozljiv prizor," pravi Ranković. Ko pa je želel otroke pokopati, mu je sanitarna inšpekcija, ki je očitno otroci v kontejnerjih niso motili, natrosila celo vrsto pravil, zaradi katerih naj to ne bi bilo mogoče. Ranković je kljub temu dosegel svoje in otroke pokopal v skupni grob: "Ponosen sem, da sem lahko staršem, ki so doživeli tragedijo, omogočil, da lahko nekje prižgejo svečo."

In odziv bolnišnice? Srečni so, ker so otroci pokopani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.