Novosti končno črno na belem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nepremičninski davek. 1. obrok 30. 9. 2014.
Oglej si celoten članek

Manj kot dva tedna pred predvideno prvo obdavčitvijo je vlada le potrdila spremembe zakona o davku na nepremičnine, ki so bile napovedane pred skoraj enim mesecem.

Urejanje do konca aprila

Za en mesec so podaljšali rok za urejanje podatkov. Ta je zdaj do konca aprila, presečni datum, na katerega se bo izvedla obdavčitev, pa bo po novem 1. maj namesto 1. aprila. Za mesec in pol se bo zamaknil tudi rok za izdajo odločb; te bodo lastniki nepremičnin prejeli najkasneje 15. julija, prvi obrok davka pa bo treba plačati 30. septembra in ne 16. avgusta, kot je bilo sprva predvideno. Pri zneskih, višjih od 400 evrov, bodo obroki štirje: konec oktobra, novembra in zadnji na silvestrovo.

Ukinili so tudi višjo obdavčitev nerezidenčnih stanovanjskih nepremičnin, ki je "pri javnosti in strokovni javnosti povzročila največ nerazumevanja in odpora", spodbudila pa je tudi množično urejanje razmerij in preverjanje stanja. Predviden izpad prihodka bo 20 milijonov evrov.

Davčne stopnje za poslovne nepremičnine vlada ni spremenila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    22:49 19. Marec 2014.

    Vse potrebo za guzenje je nastavil že Majer, ne morem pa verjeti, da je šla tudi sedanja oblast naprej, ne …

  • 20:46 19. Marec 2014.

    Hecno je da noben ne pogrunta da so nas spet naguzili, po preverjenem scenariju (vinjete) seo šli prvo ven zelo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.