Slovenija
16 ogledov

Novosti končno črno na belem

Poleg kvadrature nepremičnine sta zelo pomembni izbira materialov in razporedite Žurnal24 main
Nepremičninski davek. 1. obrok 30. 9. 2014.

Manj kot dva tedna pred predvideno prvo obdavčitvijo je vlada le potrdila spremembe zakona o davku na nepremičnine, ki so bile napovedane pred skoraj enim mesecem.

Urejanje do konca aprila

Za en mesec so podaljšali rok za urejanje podatkov. Ta je zdaj do konca aprila, presečni datum, na katerega se bo izvedla obdavčitev, pa bo po novem 1. maj namesto 1. aprila. Za mesec in pol se bo zamaknil tudi rok za izdajo odločb; te bodo lastniki nepremičnin prejeli najkasneje 15. julija, prvi obrok davka pa bo treba plačati 30. septembra in ne 16. avgusta, kot je bilo sprva predvideno. Pri zneskih, višjih od 400 evrov, bodo obroki štirje: konec oktobra, novembra in zadnji na silvestrovo.

Ukinili so tudi višjo obdavčitev nerezidenčnih stanovanjskih nepremičnin, ki je "pri javnosti in strokovni javnosti povzročila največ nerazumevanja in odpora", spodbudila pa je tudi množično urejanje razmerij in preverjanje stanja. Predviden izpad prihodka bo 20 milijonov evrov.

Davčne stopnje za poslovne nepremičnine vlada ni spremenila.

Komentarjev 2
  • mph 22:49 19.marec 2014.

    Vse potrebo za guzenje je nastavil že Majer, ne morem pa verjeti, da je šla tudi sedanja oblast naprej, ne da bi se sami prej prepričali.

  • allstarr111 20:46 19.marec 2014.

    Hecno je da noben ne pogrunta da so nas spet naguzili, po preverjenem scenariju (vinjete) seo šli prvo ven zelo napihnjenim procentom, nakar so rekli ajde naj vam bo pol pa 0.15 % za vse (ki niso izvzeti) izvzeti pa ...prikaži več so nepremičnine najbolj dobičkonosnih v bistvu državnih firm ali kar je nastalo iz tega, + najbolj bogati so že prej poskrbeli da so njihove nepremičnine vredne en ŠIT. se pravi kdo bo ocenil vse te LOPE za orodje na Obali ????