NPU pod lupo računskega sodišča

Foto: Saša Despot Stavba NPU na Dimičevi bo še nekaj časa primerna politična kost. (Foto: Saša Des
Najem stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada pod drobnogled računskega sodišča.
Oglej si celoten članek

Računsko sodišče bo preverilo pravilnost in smotrnost najema stavbe za Nacionalni preiskovalni urad (NPU). Sklep o uvedbi revizije so že izdali.

Na črnem seznamu
Najem omenjene stavbe na Dimičevi 16 v Ljubljani buri duhove že dalj časa, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je bila tudi zaradi te odločitve v drugo interpelirana. Očitali so ji, da je stavbo, ki je v lasti Ram Investa, najela zaradi prijateljskih vezi z Igorjem Pogačarjem, lastnikom Ram Investa. Očitali so ji tudi previsoko najemnino. 

Pogačar stavbo notranjemu ministrstvu oddaja za 136 tisoč evrov na mesec. Ker ni dovolil popolnega razkritja pogodbe, ki jo je sklenil z notranjim ministrstvom, je premier Borut Pahor napovedal, da bodo preučili možnost o tem, ali naj se Ram Invest uvrsti na črni seznam podjetji, ki ne smejo sodelovati z vlado.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.