NPU preiskuje lastnika Kolektorja in Dela Stojana Petriča

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
NPU po poročanju Televizije Slovenija preiskuje posle lastnika Kolektorja Stojana Petriča.
Oglej si celoten članek

Preiskovalci NPU od šeste ure zjutraj opravljajo 13 hišnih preiskav stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb na območjuh ljubljanske, koprske in novogoriške policijske uprave, so sporočilu z Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). 

Na podlagi sumov iščejo dokaze za kazniva dejanja zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti, povezani z lastniškim prevzemom gospodarske družbe s sedeže v Ljubljani, so še pojasnili. 

Pet oseb so pridržali. 

Kriminalisti preiskujejo sume zlorabe položaja in nezakonito pridobljene premoženjske koristi v primeru podjetij Kolektor in Etra. Kriminalisti zaradi suma zlorabe položaja in nezakonito pridobljene premoženjske koristi preiskujejo tudi lastnika Kolektorja in časopisa Delo Stojana Petriča.

Sporen kredit, a Petrič pravi, da so dobili tudi obresti

Podjetje Etra 33 je prevzelo podjetje Sarini, ki je iztisnilo male delničarje, nato pa je prešlo v last skrivnostnega avstrijskega podjetja Energo, od katerega jo je skupaj s partnerji leta 2010 kupil Kolektor. 

Sporno je, da je Kolektor posodil 4,5 milijona evrov podjetju Transing, ki je kupilo manjši del podjetja, to pa je za nakup porabilo le 2,6 milijona evrov, kam je šel drug denar pa ni jasno, gre pa ravno za znesek, ki sta ga za nakup deleža potrebovali podjetji Torion in Energotrans. Obe podjetji sta bili ustanovljeni tik pred prevzemom. 

Petrič je povedal, da Kolektor ni bil oškodovan in da je denar z 286 tisoč evri obresti dobil vrnjen. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:26 24. Maj 2016.

    To je stara zgodba iz 2010 ,brez epiloga ! Bla,bla,bla.... Imam občutek,da se NPU rada v dežju odpravlja na preiskave …

  • 12:43 24. Maj 2016.

    Na podlagi sumov iščejo dokaze za kazniva dejanja zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti, medijska reklama za NPU. Iz tega ne …

  • 11:54 24. Maj 2016.

    Spet predstava za ovce....kdaj so že "opankarja" preiskovali...in kaj je drugače? V ozadju pa druga kraja nlb....z nastavljanjem "naših" kadrov!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.