Slovenija
62 ogledov

NPU preiskuje lastnika Kolektorja in Dela Stojana Petriča

Stojan Petrič mediaspeed
NPU po poročanju Televizije Slovenija preiskuje posle lastnika Kolektorja Stojana Petriča.

Preiskovalci NPU od šeste ure zjutraj opravljajo 13 hišnih preiskav stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb na območjuh ljubljanske, koprske in novogoriške policijske uprave, so sporočilu z Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). 

Na podlagi sumov iščejo dokaze za kazniva dejanja zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti, povezani z lastniškim prevzemom gospodarske družbe s sedeže v Ljubljani, so še pojasnili. 

Pet oseb so pridržali. 

Kriminalisti preiskujejo sume zlorabe položaja in nezakonito pridobljene premoženjske koristi v primeru podjetij Kolektor in Etra. Kriminalisti zaradi suma zlorabe položaja in nezakonito pridobljene premoženjske koristi preiskujejo tudi lastnika Kolektorja in časopisa Delo Stojana Petriča.

Sporen kredit, a Petrič pravi, da so dobili tudi obresti

Podjetje Etra 33 je prevzelo podjetje Sarini, ki je iztisnilo male delničarje, nato pa je prešlo v last skrivnostnega avstrijskega podjetja Energo, od katerega jo je skupaj s partnerji leta 2010 kupil Kolektor. 

Sporno je, da je Kolektor posodil 4,5 milijona evrov podjetju Transing, ki je kupilo manjši del podjetja, to pa je za nakup porabilo le 2,6 milijona evrov, kam je šel drug denar pa ni jasno, gre pa ravno za znesek, ki sta ga za nakup deleža potrebovali podjetji Torion in Energotrans. Obe podjetji sta bili ustanovljeni tik pred prevzemom. 

Petrič je povedal, da Kolektor ni bil oškodovan in da je denar z 286 tisoč evri obresti dobil vrnjen. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 13:26 24.maj 2016.

    To je stara zgodba iz 2010 ,brez epiloga ! Bla,bla,bla.... Imam občutek,da se NPU rada v dežju odpravlja na preiskave ! Mogoče so višje dnevnice .

  • kocka55 12:43 24.maj 2016.

    Na podlagi sumov iščejo dokaze za kazniva dejanja zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti, medijska reklama za NPU. Iz tega ne bo NIČ, kot pri vseh lopovščinah kraje države. Kaj je bilo pri nedotakljivim lopovu Jankoviću, NIČ. Še več ,postavlja direktorja ...prikaži več NLB,SINA nedotakljivega Stanisla Brodnjaka,sodelavca Jankovića na Mercatorju pri čudnih POSLIH. Stojana Petriča, morajo samo ako je prišel do več stomilijonskega PREMOŽENJA in kdo mu je to dovolil ,da pokrade Slovenijo. Vse njemu podobne .ki so nam pokradli 300 milijard € Slovenskega premoženja jim je treba vse pobrati in izgnati iz Slovenije. Sprejeti takšno zakonodajo ,kjer takšne in podobne in nemoralne kraje nikoli ne zastarajo. Ve se koliko je imel plače in koliko je porabil in koliko premoženje lahko potem ima doma in v bančnih oazah. Dajmo, Slovenske OVCE .Beeeeeeeeee

  • macola 11:54 24.maj 2016.

    Spet predstava za ovce....kdaj so že "opankarja" preiskovali...in kaj je drugače? V ozadju pa druga kraja nlb....z nastavljanjem "naših" kadrov!