NSi noče biti nekredibilna

Foto: Anže Petkovšek NSi pri Zoranu Jankoviću Foto: Anže Petkovšek NSi pri Zoranu Jankoviću Foto: Anže Petkovšek NSi pri Zoranu Jankoviću Foto: Anže Petkovšek NSi pri Zoranu Jankoviću Foto: Anže Petkovšek NSi pri Zoranu Jankoviću Foto: Anže Petkovšek NSi pri Zoranu Jankoviću Foto: Anže Petkovšek NSi pri Zoranu Jankoviću Foto: Anže Petkovšek NSi pri Zoranu Jankoviću
Zoran Janković, najverjetnejši mandatar, se je danes srečal s predstavniki Nove Slovenije. Slednji sicer v koalicijo ne nameravajo.
Oglej si celoten članek

Predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak je že večkrat poudarila, da je NSi pripravljena sodelovati zgolj v pomladni koaliciji. Če bi se premislili, bi po njeni oceni pred svojimi volivci izpadli nekredibilno. V opoziciji pa nameravajo sodelovati konstruktivno. Po srečanju je poudarila, da imajo različne vrednote na več področjih ter da želijo bodo načeloma pogovore nadaljevali tudi v primeru, da bo Zoran Janković sestavil vlado. Pojasnila je še, da si Janković želi imeti široko koalicijo in da bi NSi bila v njej dobrodošla, s čemer bi pokazali, da znamo v Sloveniji sodelovati.

Konstruktivno sodelovanje sicer napoveduje tudi SLS Radovana Žerjava, ki je v četrtek po seji izvršilnega odbora dejal, da "praktično ni možnosti, da bi SLS stopila v koalicijo". Prevelika so razhajanja na področju dviga DDV in odnosa do davčnih oaz. Srečanje s predsednikom Pozitivne Slovenije (PS) je sicer napovedano za ponedeljek.

Zadržani do koalicije

Zoran Janković se je sicer srečal že z vodstvom SD, DeSUS-a in Liste Virant. Največjo pripravljenost za vstop v koalicijo so do zdaj pokazali v stranki DeSUS, bolj zadržani pa so pri Pahorju in Virantu. Gregor Virant je po sestanku dejal, da so še daleč od koalicije.

Kljub pričakovanjem pa se ni odvilo srečanje SDS in PS. Prvaka strank, Janković in Janez Janša, se nista uspela dogovoriti glede kraja sestanka. V SDS pogovora tudi niso šteli za formalno povabilo na koalicijske pogovore.

So pa napovedali, da bodo povabilo na pogovor k predsedniku države Danilu Türku o bodoči vladi, ki ga bo opravil s strankami, razumeli kot opravičilo. V prejšnjem mandatu se teh sestankov niso udeleževali, ker je Türk dejal, da je treba narediti konec politiki, ki jo vodi SDS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 18:22 21. Januar 2012.

    Kdo pa si ti? Jankovičev Jurček?

  • 18:20 21. Januar 2012.

    Še dobro, da Ljudmila ne bere tvojih trapastih komentarjev. Ima namreč veliko bolj pametnega dela v vladi narodne rešitve!

  • 12:06 13. December 2011.

    Jaz tud.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.