Nujno popravilo zaradi udara strele

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Predvidoma jutri zjutraj bo Eles odpravljal posledice udara strele na daljnovodu Ajdovščina-Divača.
Oglej si celoten članek

Zaradi udara strele je namreč prišlo do pretrganja opleta strelovodne vrvi. Direktor Elesa Aleksander Mervar je poudaril, da bi širitev okvare z zelo veliko verjetnostjo povzročila izpad napajanja vsega odjema na območju severne Primorske. V tem primeru bi ponovna vzpostavitev napajanja in odprava okvare trajali bistveno dlje časa, kot če odpravo okvare izvedejo načrtovano.

Elektrika bo zagotovljena

Dela na daljnovodu bodo potekala v nedeljo od 6. do 9. ure, v primeru slabega vremena oz. neugodnih izrednih okoliščinah pa jih bodo prestavili za teden dni, so sporočili iz Elesa.

V tem času bo za vse odjemalce električne energije, ki so priklopljeni na razdelilne transformatorske postaje Gorica, Vrtojba, Ajdovščina, Idrija, Žiri, Cerkno, Tolmin in Plave, zagotovljeno napajanje z električno energijo izključno iz proizvodnje Soških elektrarn Nova Gorica.

Takšen način obratovanja se v današnjih razmerah vzpostavlja le izjemoma, ker vnaša povečana tveganja za izpad napajanja odjema in nižjo raven kakovosti dobavljene električne energije, so pojasnili v Elesu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.