Slovenija
24 ogledov

Nujno popravilo zaradi udara strele

daljnovod Shutterstock
Predvidoma jutri zjutraj bo Eles odpravljal posledice udara strele na daljnovodu Ajdovščina-Divača.

Zaradi udara strele je namreč prišlo do pretrganja opleta strelovodne vrvi. Direktor Elesa Aleksander Mervar je poudaril, da bi širitev okvare z zelo veliko verjetnostjo povzročila izpad napajanja vsega odjema na območju severne Primorske. V tem primeru bi ponovna vzpostavitev napajanja in odprava okvare trajali bistveno dlje časa, kot če odpravo okvare izvedejo načrtovano.

Elektrika bo zagotovljena

Dela na daljnovodu bodo potekala v nedeljo od 6. do 9. ure, v primeru slabega vremena oz. neugodnih izrednih okoliščinah pa jih bodo prestavili za teden dni, so sporočili iz Elesa.

V tem času bo za vse odjemalce električne energije, ki so priklopljeni na razdelilne transformatorske postaje Gorica, Vrtojba, Ajdovščina, Idrija, Žiri, Cerkno, Tolmin in Plave, zagotovljeno napajanje z električno energijo izključno iz proizvodnje Soških elektrarn Nova Gorica.

Takšen način obratovanja se v današnjih razmerah vzpostavlja le izjemoma, ker vnaša povečana tveganja za izpad napajanja odjema in nižjo raven kakovosti dobavljene električne energije, so pojasnili v Elesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.