O 2. januarju v torek

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poslanci bodo o spremembi zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero bi 2. januar že prihodnje leto znova postal dela prost dan, odločali predvidoma na izredni seji v torek.
Oglej si celoten članek

O sklicu izredne seje bo v petek odločal kolegij predsednika DZ, ki je v torek podprl predlog SMC za skrajšano obravnavo spremembe zakona o praznikih in dela prostih dnevih.

Kot je znano, so se pod zakonski predlog podpisali poslanci SMC, ki so bili spomladi leta 2015 proti takemu predlogu. Tokratni predlog so utemeljili z izboljšanjem stanja javnih financ v državi. Po njihovem mnenju je zato napočil čas, ko se lahko začne postopno sproščanje številnih varčevalnih ukrepov, vključno z vrnitvijo 2. januarja na seznam dela prostih dni.

V ponedeljek se bo sicer začelo redno decembrsko zasedanje DZ.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 09:30 8. December 2016.

    Super, če bo praznik! Itak se mi v ponedeljkih ne da v službo, po novoletnem glavobolu pa še toliko manj. …

  • 05:15 8. December 2016.

    seveda ,problem so plačat nadure pa praznik če se dela in nič drugega ,zaradi požeruhov moramo vsi delat praznike in …

  • 05:13 8. December 2016.

    mogoče pa bo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.