Slovenija
40 ogledov

O 2. januarju v torek

koledar Žurnal24 main
Poslanci bodo o spremembi zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero bi 2. januar že prihodnje leto znova postal dela prost dan, odločali predvidoma na izredni seji v torek.

O sklicu izredne seje bo v petek odločal kolegij predsednika DZ, ki je v torek podprl predlog SMC za skrajšano obravnavo spremembe zakona o praznikih in dela prostih dnevih.

Kot je znano, so se pod zakonski predlog podpisali poslanci SMC, ki so bili spomladi leta 2015 proti takemu predlogu. Tokratni predlog so utemeljili z izboljšanjem stanja javnih financ v državi. Po njihovem mnenju je zato napočil čas, ko se lahko začne postopno sproščanje številnih varčevalnih ukrepov, vključno z vrnitvijo 2. januarja na seznam dela prostih dni.

V ponedeljek se bo sicer začelo redno decembrsko zasedanje DZ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
 • OneCent 09:30 08.december 2016.

  Super, če bo praznik! Itak se mi v ponedeljkih ne da v službo, po novoletnem glavobolu pa še toliko manj. Zato pa imamo vlado, da ustreže ljudstvu, kaj ne !?

 • Avatar strauski
  strauski 05:15 08.december 2016.

  seveda ,problem so plačat nadure pa praznik če se dela in nič drugega ,zaradi požeruhov moramo vsi delat praznike in nedelje ,pa praktično za nič

 • Avatar strauski
  strauski 05:13 08.december 2016.

  mogoče pa bo