O novostih učitelji malo vedo

Foto: Žurnal24 Na vsebinski ravni gre le za posodobitev, ne prenovo. Pomembnejše so novosti v m
Učni načrti. Naslednje šolsko leto posodobljeni tudi v osnovnih šolah.
Oglej si celoten članek

"S posodobljenimi učnimi načrti (UN) bi radi predvsem premaknili način poučevanja, da bi dosegali višjo kakovost znanja; torej ne le faktografsko znanje, ampak tudi uporabo, analizo in vrednotenje naučenega."

Ključne novosti

Izbira. Izbirnost vsebin za vse učence ter poudarek na medpredmetnem povezovanju, konkretno pri matematiki pa bo večji poudarek na obdelavi podatkov.

Tako je o namenu posodobljenih UN, ki se bodo v osnovnih šolah (OŠ) začeli uvajati v naslednjem šolskem letu, povedal Vladimir Milekšič, namestnik direktorja Zavoda RS za šolstvo (ZRSŠ).

Malo v spletnih učilnicah
Kot je dejala Amalija Žakelj, pristojna za uveljavljanje UN v šolah, so se usposabljanja učiteljev že začela, s predlogi so bili seznanjeni na študijskih skupinah, objavljeni pa so tudi v spletnih učilnicah.

"Toda spletne učilnice obiskuje malo učiteljev,"
je odgovorila Nevenka Dušak, učiteljica v OŠ Nove Fužine, in dodala, da so učitelji do zdaj izvedeli bolj malo, "a z uvajanjem ne bo težav, saj smo prilagodljivi".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.