Slovenija
82 ogledov

O novostih učitelji malo vedo

Na vsebinski ravni gre le za posodobitev, ne prenovo. Pomembnejše so novosti v m Žurnal24 main
Učni načrti. Naslednje šolsko leto posodobljeni tudi v osnovnih šolah.

"S posodobljenimi učnimi načrti (UN) bi radi predvsem premaknili način poučevanja, da bi dosegali višjo kakovost znanja; torej ne le faktografsko znanje, ampak tudi uporabo, analizo in vrednotenje naučenega."

Ključne novosti

Izbira. Izbirnost vsebin za vse učence ter poudarek na medpredmetnem povezovanju, konkretno pri matematiki pa bo večji poudarek na obdelavi podatkov.

Tako je o namenu posodobljenih UN, ki se bodo v osnovnih šolah (OŠ) začeli uvajati v naslednjem šolskem letu, povedal Vladimir Milekšič, namestnik direktorja Zavoda RS za šolstvo (ZRSŠ).

Malo v spletnih učilnicah
Kot je dejala Amalija Žakelj, pristojna za uveljavljanje UN v šolah, so se usposabljanja učiteljev že začela, s predlogi so bili seznanjeni na študijskih skupinah, objavljeni pa so tudi v spletnih učilnicah.

"Toda spletne učilnice obiskuje malo učiteljev,"
je odgovorila Nevenka Dušak, učiteljica v OŠ Nove Fužine, in dodala, da so učitelji do zdaj izvedeli bolj malo, "a z uvajanjem ne bo težav, saj smo prilagodljivi".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.