O odpovedi pogodbe še nič

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
NPU. Odločitev o tem, kje bodo delovali preiskovalci, prepuščena novi vladi.
Oglej si celoten članek

Sedež. “Odločitev o odpovedi najemne pogodbe za prostore Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) bo sprejela nova vlada,” so napovedali neuradni viri iz vladnih vrst, česar nam na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) in policiji niso potrdili. Obljubili so, da bodo pojasnila o tem posredovali v naslednjih dneh.

MNZ se je po naših informacijah za prekinitev najema prostorov na ljubljanski Dimičevi ulici začelo pogajati z lastnikom stavbe Ram Investom Igorja Jurija Pogačarja, in sicer takoj za tem, ko je bivša notranja ministrica Katarina Kresal zaradi očitkov o negospodarnem poslu države zapustila položaj. Spomnimo, posel sta pod drobnogled vzela tudi računsko sodišče in Komisija za preprečevanje korupcije.

Imajo šest mesecev

Če bi se novi minister za notranje zadeve v naslednjih mesecih odločil za prenehanje nepremičninskega sodelovanja s Pogačarjem, bodo preiskovalci NPU v pisarnah na Dimičevi ulici delali še pol leta po odpovedi najemne pogodbe. “Tolikšen je odpovedni rok, ki zavezuje državo, in med tem bi se bilo torej treba odločiti, kam se bo NPU selil,” so poudarili viri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.