Slovenija
8 ogledov

O odpovedi pogodbe še nič

Nacionalni preiskovalni urad Boštjan Tacol
NPU. Odločitev o tem, kje bodo delovali preiskovalci, prepuščena novi vladi.

Sedež. “Odločitev o odpovedi najemne pogodbe za prostore Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) bo sprejela nova vlada,” so napovedali neuradni viri iz vladnih vrst, česar nam na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) in policiji niso potrdili. Obljubili so, da bodo pojasnila o tem posredovali v naslednjih dneh.

MNZ se je po naših informacijah za prekinitev najema prostorov na ljubljanski Dimičevi ulici začelo pogajati z lastnikom stavbe Ram Investom Igorja Jurija Pogačarja, in sicer takoj za tem, ko je bivša notranja ministrica Katarina Kresal zaradi očitkov o negospodarnem poslu države zapustila položaj. Spomnimo, posel sta pod drobnogled vzela tudi računsko sodišče in Komisija za preprečevanje korupcije.

Imajo šest mesecev

Če bi se novi minister za notranje zadeve v naslednjih mesecih odločil za prenehanje nepremičninskega sodelovanja s Pogačarjem, bodo preiskovalci NPU v pisarnah na Dimičevi ulici delali še pol leta po odpovedi najemne pogodbe. “Tolikšen je odpovedni rok, ki zavezuje državo, in med tem bi se bilo torej treba odločiti, kam se bo NPU selil,” so poudarili viri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.