Slovenija
21 ogledov

Pogačar dvakrat ponujal odkup NPU-ja

Stavba NPU na Dimičevi bo še nekaj časa primerna politična kost. (Foto: Saša Des Saša Despot
Direktor podjetja Ram Invest Igor Pogačar je ministrstvu za notranje zadeve lani dvakrat ponudil, da odkupi stavbo NPU-ja na Dimičevi v Ljubljani.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) se nahaja v stavbi, za katero ministrstvo mesečno plačuje 136 tisoč evrov najemnine. Igor Pogačar je ministrstvu za notranje zadeve lani dvakrat ponudil odkup – vendar pa notranje ministrstvo na Pogačarjevi ponudbi ni niti odgovorilo.

Kot je poročal Pop TV, je Pogačar maja lani stavbo ponudil v odkup za približno 20 milijonov evrov; drugič pa je ponudil zamenjavo za 14 milijonov evrov in stavbo nekdanjega samskega doma na Jeranovi ulici v Ljubljani. Na ministrstvu so odgovorili, da nimajo dovolj sredstev za odkup stavbe NPU, omenjena televizija pa poroča, da so že samo v 21 mesecih za najemnino dali slabe tri milijone evrov.

Pred kratkim je sicer v stavbi Ram Investa potekala hišna preiskava zaradi spornih poslov z notranjim ministrstvom o najemu stavbe za potrebe NPU. Preiskava je bila tudi na MNZ, odstopil pa je državni sekretar Damjan Lah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.