Slovenija
27 ogledov

Kresalovi vnovič podpora

Katarina Kresal
1/6
Nik Rovan
Svet LDS je danes presojal, ali še zaupa svoji predsednici Katarini Kresal. Znova so ji izrazili podporo.

Katarina Kresal, ki je šla danes po zaupnico na svet stranke LDS po svojem odstopu z mesta ministrice zaradi "afere" NPU, ob prihodu na svet stranke ni dajala izjav. Malo pred 20. uro je postalo jasno, da so jo podprli - in to soglasno. Zanjo je glasovalo 54 članov sveta, proti pa ni bil nihče.

Po izreku podpore je napovedala tožbo proti Komisiji za preprečevanje korupcije. Ta je sicer nedavno ocenila, da najem stavbe za nacionalni preiskovali urad ustreza definiciji korupcije. Odločitve Kresalova ni podrobneje pojasnila.

Podporo so ji že pred začetkom izrekli nekateri vidni člani LDS, med drugim Jelko Kacin. Kacin je prepričan, da njen odstop z mesta ministrice zaradi spornega najema stavbe NPU ne bo imel občutnih posledic za stranko v prihodnje. Kot je povedal, se "niti vojaški radarji, ko jih kupuje ministrstvo za obrambo, ne kupujejo preko javnega razpisa, kot bi nekateri zmotno mislili".

Podobno je, po njegovo, tudi v primeru stavbe NPU, torej, da se zadevi pripisuje večji pomen, kot v resnici je.

Kavčič: prvič razpravljali o delovanju nekega ministrstva

Na sejo je prišel tudi največji kritik Kresalove med vidnimi člani LDS, poraženi protikandidat za mesto predsednika stranke z nedavnega kongresa LDS Blaž Kavčič. Ta je ponovil, kar je izjavil že večkrat, da njen obstanek za ugled stranke zagotovo ni dober.

"Moje mnenje do predsedovanja Katarine Kresal je negativno," je dejal Kavčič, ki je moral zaradi obveznosti predcasno zapustiti sejo sveta stranke LDS.

Dejal je, da je svoje mnenje vljudno predstavil med razpravo. "Dokaj neobičajno je bilo na svetu to, da smo detajlno obravnavali ravnanje nekega konkretnega ministrstva. To se v zgodovini stranke se ni zgodilo. Ker statut ne predvideva glasovanja o zaupnici na svetu, je bila ta točka spremenjena v podrobno razpravo o ravnanju ministrstva, kar bo verjetno pripeljalo do neke oblike podpore predsednici," je dejal.

Dodal je še, da sam do tega trenutka ni sodeloval v nikakršni pobudi za ustanovitev stranke, pač pa se že dolgo časa kot predsednik državnega sveta zavzema za inovativno Slovenijo in pri tem upa, da bi katera obstoječih strank tovrstne ideje prevzela kot svoje vodilo.

Novinarje je zanimalo tudi, ali je ob robu dogajanja prejel tudi kakšno ponudbo za ministrsko mesto (ta teden namreč potekajo pogovori znotraj koalicijskih LDS in SD o kandidatih za ministrska mesta, ki jih vodijo začasni ministri). Kakršnekoli ponudbe je zanikal in dodal, da bi tudi v primeru, da bi te bile, o njih temeljito premislil.

Ali Kresalova uživa zaupanje sveta stranke bo znano po 19. uri.

Komentarjev 7
  • McClain 23:11 24.avgust 2011.

    Ko ze mislis da nekaj sploh ni mogoce, vidis da je. In se kar ne mores verjet in se kar ne. Pa ce imas najmanj mozno vesti, je to prevec in spet ne mores verjeti. Mislim da si je luknjo ...prikaži več za grob skopala, baba tumasta. Pa tole je pa poden.

  • mufi 22:38 24.avgust 2011.

    in mnenje sveta svetega el deesa je edini svet na svetu.ki ima vedno vse prav

  • Gigii 21:58 24.avgust 2011.

    Kaj tožiš baba pokjena? ! Vrni nakradeni denar rajši !