Slovenija
13 ogledov

Preiskave Kresalove

Katarina Kresal Nik Rovan
Zloraba položaja. Katarine Kresal policija menda še ni zaslišala o sklepanju posla z znancem.

Preiskava. Ljubljanski kriminalisti naj bi po neuradnih informacijah v preiskovanje domnevne zlorabe ministrskega položaja nekdanje šefinje Katarine Kresal vključili še nedavno poročilo računskega sodišča in mnenje Komisije za preprečevanje korupcije. Oba Kresalovi očitata negospodaren in koruptiven najem prostorov za policijski Nacionalni preiskovalni urad (NPU) pri poslovnežu, znancu Igorju Juriju Pogačarju.

Da posel še vedno preiskujejo že od lanskega aprila, pri čemer jih usmerjajo tožilci, so na policiji potrdili. “Postopek se vodi zaradi suma, da je bilo pri postopku najema stavbe v Dimičevi ulici v Ljubljani storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje,” so dodali na policiji.

Še nezaslišana

Kresalove kriminalisti sicer menda še niso zaslišali. Pred skoraj letom in pol pa so v obravnavo prejeli dve prijavi o istem domnevno spornem ravnanju tedanje notranje ministrice. Naznanilo neznanega prijavitelja naj bi policisti medtem že zavrgli, trenutno pa naj bi preverjali le še očitke kazenske ovadbe, s katero opozicijska SNS Kresalovi očita zlorabo uradnega položaja in nevestno delo v službi; tega na policiji uradno niso potrdili.

Komentarjev 3
  • luka 09:50 25.avgust 2011.

    romšek pa neodvisna preiskava vidš da skresalovo skp pit hodta

  • 1111 09:36 25.avgust 2011.

    ...preiskujejo od lanskega aprila????? metanja peska v oči poštenim slovencem...beseda "POŠTEN" je v slovenija izgubila ves pomen...

  • mirko 07:49 25.avgust 2011.

    To je pravi obraz naše "politično neodvisne" policije, kot g. Romšek tolikokrat poudarja.