O podžupanih še nič

Foto: Žurnal24 Bojanu Šrotu se lani na lokalnih volitvah ni bilo treba veliko truditi s preprič
Novoizvoljeni. Svetniki in svetnice prisegli skupaj z županom.
Oglej si celoten članek

“Izjemno sem zadovoljen s sestavo mestnega sveta, v katerem je nekaj že znanih obrazov in skoraj polovica novih. Sploh pa še nikoli nismo imeli kar 15 svetnic,” je zadovoljen župan Bojan Šrot, ki je včeraj skupaj z novoizvoljenimi svetniki in svetnicami tudi slovesno zaprisegel.

“Tu sedite ljudje vseh poklicev, z različno izobrazbo in izkušnjami, a z enim samim ciljem, da boste sprejemali najboljše odločitve, ki bodo dobre za vse,” je v svojem nagovoru med drugim poudaril Šrot. Prvič v zgodovini so se župan in svetniki vpisali tudi v znamenito knjigo Celjanov, ki jo bo hranil zgodovinski arhiv.

Pogodb še ni
Kot je dejal Šrot, doslej nikoli ni sklepal in podpisoval koalicijskih pogodb, kljub vsemu pa upa, da bo mestni svet sprejemal odločitve z veliko večino.

“Naši dolgoletni koalicijski partnerji so SD in SDS in nadejam se, da bomo neformalni partnerji tudi v tem mandatu,” je dodal. Pojasnil je, da bo nekaj težav zaradi novega zakona o nezdružljivosti funkcij. “Proučili ga bomo in poskušali zaplete rešiti, sicer pa bomo kot še nekaj občin vložili predlog za ustavno presojo tega zakona,” je napovedal Šrot, ki bo Mestno občino Celje vodil nepoklicno. “Imenoval bom tri podžupane, morda bo med njimi tudi kakšna podžupanja,” je sklenil, medtem ko imen še ni razkril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.