Slovenija
1 ogledov

O podžupanih še nič

Bojanu Šrotu se lani na lokalnih volitvah ni bilo treba veliko truditi s preprič Žurnal24 main
Novoizvoljeni. Svetniki in svetnice prisegli skupaj z županom.

“Izjemno sem zadovoljen s sestavo mestnega sveta, v katerem je nekaj že znanih obrazov in skoraj polovica novih. Sploh pa še nikoli nismo imeli kar 15 svetnic,” je zadovoljen župan Bojan Šrot, ki je včeraj skupaj z novoizvoljenimi svetniki in svetnicami tudi slovesno zaprisegel.

“Tu sedite ljudje vseh poklicev, z različno izobrazbo in izkušnjami, a z enim samim ciljem, da boste sprejemali najboljše odločitve, ki bodo dobre za vse,” je v svojem nagovoru med drugim poudaril Šrot. Prvič v zgodovini so se župan in svetniki vpisali tudi v znamenito knjigo Celjanov, ki jo bo hranil zgodovinski arhiv.

Pogodb še ni
Kot je dejal Šrot, doslej nikoli ni sklepal in podpisoval koalicijskih pogodb, kljub vsemu pa upa, da bo mestni svet sprejemal odločitve z veliko večino.

“Naši dolgoletni koalicijski partnerji so SD in SDS in nadejam se, da bomo neformalni partnerji tudi v tem mandatu,” je dodal. Pojasnil je, da bo nekaj težav zaradi novega zakona o nezdružljivosti funkcij. “Proučili ga bomo in poskušali zaplete rešiti, sicer pa bomo kot še nekaj občin vložili predlog za ustavno presojo tega zakona,” je napovedal Šrot, ki bo Mestno občino Celje vodil nepoklicno. “Imenoval bom tri podžupane, morda bo med njimi tudi kakšna podžupanja,” je sklenil, medtem ko imen še ni razkril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.