O predlogu referenduma februarja

Foto: Žurnal24 cukjati-dolga
Predsednik državnega zbora France Cukjati je napovedal, da bo državni zbor o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o razdelitvi Slovenije na pokrajine odločal na februarskem zasedanju.
Oglej si celoten članek

Predlog je že dodelil v obravnavo pristojnemu parlamentarnemu odboru, potem ko je svoje mnenje pripravila parlamentarna zakonodajno-pravna služba.

Zakonodajno-pravna služba (ZPS) je ugotovila, da je predlagano referendumsko vprašanje nekoliko nejasno, zakon o referendumu in ljudski iniciativi pa ne govori o postopku, kako dopolnjevati ali popravljati referendumsko vprašanje, je dejal Cukjati. Predlog je dodelil pristojnemu delovnemu telesu, ki bo o njem razpravljal in morda, tudi po navodilih ZPS, dopolnil vprašanje oziroma predlagal, kako bi se ga dalo popraviti.

Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o razdelitvi Slovenije na pokrajine je 9. januarja v državni zbor vložila poslanska skupina Zares. Referendumsko vprašanje v njihovem predlogu se glasi: Ali se strinjate s tem, da se na območju Slovenije ustanovi 14 pokrajin na območjih, kot jih predlaga vlada v zakonu o ustanovitvi pokrajin?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.