Slovenija
4 ogledov

O predlogu referenduma februarja

cukjati-dolga Žurnal24 main
Predsednik državnega zbora France Cukjati je napovedal, da bo državni zbor o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o razdelitvi Slovenije na pokrajine odločal na februarskem zasedanju.

Predlog je že dodelil v obravnavo pristojnemu parlamentarnemu odboru, potem ko je svoje mnenje pripravila parlamentarna zakonodajno-pravna služba.

Zakonodajno-pravna služba (ZPS) je ugotovila, da je predlagano referendumsko vprašanje nekoliko nejasno, zakon o referendumu in ljudski iniciativi pa ne govori o postopku, kako dopolnjevati ali popravljati referendumsko vprašanje, je dejal Cukjati. Predlog je dodelil pristojnemu delovnemu telesu, ki bo o njem razpravljal in morda, tudi po navodilih ZPS, dopolnil vprašanje oziroma predlagal, kako bi se ga dalo popraviti.

Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o razdelitvi Slovenije na pokrajine je 9. januarja v državni zbor vložila poslanska skupina Zares. Referendumsko vprašanje v njihovem predlogu se glasi: Ali se strinjate s tem, da se na območju Slovenije ustanovi 14 pokrajin na območjih, kot jih predlaga vlada v zakonu o ustanovitvi pokrajin?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.