O višini najemnine vsako leto sproti

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Kranj. Mestni svetniki v sredo vnovič o prihodnosti ledene dvorane na Zlatem polju.
Oglej si celoten članek

Kranjska mestna uprava bo na sredini seji vnovič predlagala podaljšanje življenjske dobe ledeni dvorani. Javnost je na njeno potezo čakala vse od februarja, v kabinetu župana pa so, oboroženi s pravnim mnenjem, prvotni predlog zdaj nekoliko spremenili.

Z dvorano križi in težave

Ledeno dvorano že od vsega začetka spremljajo težave. Pozimi je zaradi neplačevanja računov ostala celo brez elektrike, v kabinetu župana Mohorja Bogataja pa so februarja kot rešitev predlagali prenos stavbne pravice na podjetje Jomac do leta 2032. Več je bila občina pripravljena porabiti tudi za najem dvorane – v naslednjih 20 letih najmanj pet milijonov evrov.

Županov predlog je koalicija v kranjskem mestnem svetu takrat sicer potrdila, a Bogataj pogodbe ni podpisal zaradi pomislekov opozicije in javnosti.

Župan z novim predlogom

Občina je medtem pridobila mnenje odvetnika Aleksija Mužine. Ta je svetoval, naj se podelitev stavbne pravice in zakup ur uredita v ločenih pogodbah, kar občina v osnutku nove pogodbe tudi upošteva.

Še vedno sicer predlaga podelitev nove stavbne pravice od leta 2017 do leta 2032, o številu zakupljenih ur oziroma najemnini pa bi se odločala vsako leto posebej v okviru zneska, sprejetega v proračunu, poudarjajo na občini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.