Slovenija
46 ogledov

O višini najemnine vsako leto sproti

Ledena dvorana v Zlatem polju Iztok Golob
Kranj. Mestni svetniki v sredo vnovič o prihodnosti ledene dvorane na Zlatem polju.

Kranjska mestna uprava bo na sredini seji vnovič predlagala podaljšanje življenjske dobe ledeni dvorani. Javnost je na njeno potezo čakala vse od februarja, v kabinetu župana pa so, oboroženi s pravnim mnenjem, prvotni predlog zdaj nekoliko spremenili.

Z dvorano križi in težave

Ledeno dvorano že od vsega začetka spremljajo težave. Pozimi je zaradi neplačevanja računov ostala celo brez elektrike, v kabinetu župana Mohorja Bogataja pa so februarja kot rešitev predlagali prenos stavbne pravice na podjetje Jomac do leta 2032. Več je bila občina pripravljena porabiti tudi za najem dvorane – v naslednjih 20 letih najmanj pet milijonov evrov.

Županov predlog je koalicija v kranjskem mestnem svetu takrat sicer potrdila, a Bogataj pogodbe ni podpisal zaradi pomislekov opozicije in javnosti.

Župan z novim predlogom

Občina je medtem pridobila mnenje odvetnika Aleksija Mužine. Ta je svetoval, naj se podelitev stavbne pravice in zakup ur uredita v ločenih pogodbah, kar občina v osnutku nove pogodbe tudi upošteva.

Še vedno sicer predlaga podelitev nove stavbne pravice od leta 2017 do leta 2032, o številu zakupljenih ur oziroma najemnini pa bi se odločala vsako leto posebej v okviru zneska, sprejetega v proračunu, poudarjajo na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.