O zaposlitvi zunaj meja

Foto: Žurnal24 Lanska izvedba Evropskih dnevov zaposlovanja v prostorih novogoriške občinske st
Nova Gorica. Evropski dnevi zaposlovanja: prednosti dela na tujem.
Oglej si celoten članek

V sklopu Evropskega dneva zaposlitvene mobilnosti, ki ga v več kot 200 evropskih mestih organizira evropska služba javnih zavodov za zaposlovanje (Eures), bodo v prostorih novogoriške občine jutri od 10.15 predstavljene prednosti zaposlitvene in študijske mobilnosti v Evropi.

Dogodek, ki spada v sklop Evropskih dnevov zaposlovanja, je namenjen iskalcem zaposlitve. Tem bodo poleg natančnejših podatkov o Euresovih storitvah predstavljene konkretne delovne in življenjske razmere v Belgiji, Franciji in na Švedskem. V nadaljevanju bodo predstavljeni tudi študentske izmenjave in usposabljanja v Evropski uniji.

Bogat izbor na spletu
Mesta. V bazi podatkov na spletni strani Euresa (http://eures.europa.eu) je bilo pred nekaj dnevi več kot 930 tisoč prostih delovnih mest, prek 500 tisoč življenjepisov in 22.212 registriranih delodajalcev.

Za prost pretok delavcev
Namen Euresovega omrežja, ki z več kot 700 svetovalci pokriva območje Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora, je uresničevanje prostega pretoka delavcev, kar pomeni enake možnosti in enake pogoje za zaposlitev v katerikoli državi članici. Trenutno sta v Evropski uniji le dva odstotka prebivalcev, ki živijo in delajo zunaj matične države. Med prednostmi življenja in dela na tujem v Euresu izpostavljajo pridobitev novih strokovnih in osebnostnih izkušenj, razširitev kulturnega obzorja in izboljšanje znanja tujega jezika.

Na spletni strani Euresa so zbrani podatki o prostih delovnih mestih, na katera želijo delodajalci zaposliti zlasti delavce iz drugih evropskih držav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.