Slovenija
13 ogledov

O zaposlitvi zunaj meja

Lanska izvedba Evropskih dnevov zaposlovanja v prostorih novogoriške občinske st Žurnal24 main
Nova Gorica. Evropski dnevi zaposlovanja: prednosti dela na tujem.

V sklopu Evropskega dneva zaposlitvene mobilnosti, ki ga v več kot 200 evropskih mestih organizira evropska služba javnih zavodov za zaposlovanje (Eures), bodo v prostorih novogoriške občine jutri od 10.15 predstavljene prednosti zaposlitvene in študijske mobilnosti v Evropi.

Dogodek, ki spada v sklop Evropskih dnevov zaposlovanja, je namenjen iskalcem zaposlitve. Tem bodo poleg natančnejših podatkov o Euresovih storitvah predstavljene konkretne delovne in življenjske razmere v Belgiji, Franciji in na Švedskem. V nadaljevanju bodo predstavljeni tudi študentske izmenjave in usposabljanja v Evropski uniji.

Bogat izbor na spletu
Mesta. V bazi podatkov na spletni strani Euresa (http://eures.europa.eu) je bilo pred nekaj dnevi več kot 930 tisoč prostih delovnih mest, prek 500 tisoč življenjepisov in 22.212 registriranih delodajalcev.

Za prost pretok delavcev
Namen Euresovega omrežja, ki z več kot 700 svetovalci pokriva območje Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora, je uresničevanje prostega pretoka delavcev, kar pomeni enake možnosti in enake pogoje za zaposlitev v katerikoli državi članici. Trenutno sta v Evropski uniji le dva odstotka prebivalcev, ki živijo in delajo zunaj matične države. Med prednostmi življenja in dela na tujem v Euresu izpostavljajo pridobitev novih strokovnih in osebnostnih izkušenj, razširitev kulturnega obzorja in izboljšanje znanja tujega jezika.

Na spletni strani Euresa so zbrani podatki o prostih delovnih mestih, na katera želijo delodajalci zaposliti zlasti delavce iz drugih evropskih držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.