Ob dovoljenje zaradi prehitre vožnje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Od danes nova prometna zakonodaja uvaja možnost, ki storilcu prekrška omogoča izbris štirih kazenskih točk, če se udeleži enega od rehabilitacijskih programov. Policisti pa lahko najhujšim prekrškarjem odvzemejo tudi vozniško dovoljenje.
Oglej si celoten članek

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Razlogi? Prehitra vožnja, vožnja pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog in vožnja v nasprotna smer od dovoljene na avtocesti, hitri cesti.

Kdaj? Ko vas ustavi policist oziroma ob ugotovitvi prekrška. O dokončnem začasnem odvzemu odloča sodišče.

Prekršek, ki vam prinese 18 kazenskih točk (prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja). Pri sodišču lahko vložite predlog za vrnitev začasno odvzetega dovoljenja (treba je priložiti zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem pregledu po zakonu o voznikih).

Odložitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sodišče lahko tako odloči, če storilec v šestih do 24 mesecih ne stori hujšega prekrška in da izpolni obveznosti (rehabilitacijski programi), ki jih določi sodišče na podlagi zakona o voznikih.

IZBRIS KAZENSKI TOČK

Kdaj? Enkrat v treh letih.

Koliko? Štiri kazenske točke.

Pogoj? Prostovoljna udeležba programa usposabljanja za varno vožnjo, zdravstveni pregled s svetovanjem ali rehabilitacijski program.

Koliko vas bo to stalo in druge podrobnosti v tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.