Ob miklavževem številne prireditve

Foto: Žurnal24 Miklavž v zboru parkljev in angelčkov
Pred godom sv. Miklavža, 6. decembrom, se po Sloveniji danes vrstijo številne prireditve. Ponekod je otroke obiskal Miklavž v družbi s parklji in angelčki ter delil sladkorčke in sadje.
Oglej si celoten članek

V Ljubljani se je ob 17. uri na Krekovem trgu začel Miklavžev sprevod. Na sprevodu po Ciril-Metodovem trgu, Stritarjevi ulici do Prešernovega trga so Miklavža spremljali parklji, vragi in zbor angelčkov. Ti so otrokom delili pecivo, sadje in bombone. Miklavž je, preden je s spremstvom izginil v notranjosti frančiškanske cerkve, še nagovoril obiskovalce prireditve. Že od ponedeljka pa je v Ljubljani na Prešernovem trgu Miklavžev sejem.

V Ljubljani se je ob 17. uri začel Miklavžev sprevod. Na Gospodarskem razstavišču pa se je ob 18.30 začel veliki Miklavžev koncert SDS s slavnostnim govornikom, predsednikom SDS in vlade Janezom Janšo. Na koncertu bodo nastopili Oto Pestner z orkestrom Akademije Sancti Petri, Neisha s skupino in Monika Pučelj, program pa povezujeta Anja Rupel in Boštjan Romih.

Škofijska Karitas Koper pa bo v četrtek v Centru Karitas v Bertokih pripravila miklavževanje za brezdomce. Na njem bo Miklavž brezdomce pogostil s toplim obrokom. Tradicija sv. Miklavža oziroma Nikolaja je priljubljen del slovenskega ljudskega izročila in je bila v pisnih virih prvič omenjena leta 1839.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.