Slovenija
0 ogledov

Ob miklavževem številne prireditve

Miklavž v zboru parkljev in angelčkov Žurnal24 main
Pred godom sv. Miklavža, 6. decembrom, se po Sloveniji danes vrstijo številne prireditve. Ponekod je otroke obiskal Miklavž v družbi s parklji in angelčki ter delil sladkorčke in sadje.

V Ljubljani se je ob 17. uri na Krekovem trgu začel Miklavžev sprevod. Na sprevodu po Ciril-Metodovem trgu, Stritarjevi ulici do Prešernovega trga so Miklavža spremljali parklji, vragi in zbor angelčkov. Ti so otrokom delili pecivo, sadje in bombone. Miklavž je, preden je s spremstvom izginil v notranjosti frančiškanske cerkve, še nagovoril obiskovalce prireditve. Že od ponedeljka pa je v Ljubljani na Prešernovem trgu Miklavžev sejem.

V Ljubljani se je ob 17. uri začel Miklavžev sprevod. Na Gospodarskem razstavišču pa se je ob 18.30 začel veliki Miklavžev koncert SDS s slavnostnim govornikom, predsednikom SDS in vlade Janezom Janšo. Na koncertu bodo nastopili Oto Pestner z orkestrom Akademije Sancti Petri, Neisha s skupino in Monika Pučelj, program pa povezujeta Anja Rupel in Boštjan Romih.

Škofijska Karitas Koper pa bo v četrtek v Centru Karitas v Bertokih pripravila miklavževanje za brezdomce. Na njem bo Miklavž brezdomce pogostil s toplim obrokom. Tradicija sv. Miklavža oziroma Nikolaja je priljubljen del slovenskega ljudskega izročila in je bila v pisnih virih prvič omenjena leta 1839.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.