Občina bi, država ne da

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Pločnik. Občina ima načrte za varnejšo pešpot pripravljene, DRSC o sofinanciranju ne reče nobene.
Oglej si celoten članek

Črnomelj. Pločnik in javna razsvetljava od Črnomlja do Lokev bi po besedah županje Mojce Čemas Stjepanovič rešila tudi nevaren pešdostop do romskega naselja. "Pešcev je tu precej in nevarnost, da se bo zgodila prometna nesreča, je vse večja, tudi zato, ker so hitrosti avtomobilov tu, kjer je omejitev 70 kilometrov na uro, velike," pravi Čemas Stjepanovičeva.

Potrebnega 1,7 milijona

Ker projekt posega tudi v regionalno cesto, ki jo bo treba prenoviti, in poleg tega poteka tudi zunaj naselja, županja pričakuje sofinanciranje Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC). Ko smo o tem projektu spraševali na DRSC, so nam povedali zgolj, da so se z Občino Črnomelj dogovorili, da bo ta kot investitorica naročila projektno dokumentacijo, na katero so zatem na DRSC že izdali soglasje.

"Za naložbo potrebujemo dobrega 1,7 milijona evrov. Res je, da država ta trenutek za to nima denarja, a gotovo bo šlo pri tem projektu za sovlaganje DRSC," je prepričana županja, ki pa zaradi takšnih razmer ne more reči, kdaj bi se gradnja sploh lahko začela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 03:34 7. November 2011.

    Zakaj pa graditi zelo dragi pločnik? Razširiš vozišče za 1,5 metra, narišeš polno belo črto 1,5 metra od roba in …

  • jst
    14:21 6. November 2011.

    Pozabil sem omeniti da je za nagrade in dokapitalizacijo bank in njihovih svinj pri koritu vedno na voljo več ničl …

  • jst
    13:35 6. November 2011.

    HAHAHA<br />Pri nas ni za cca 15 metrov polčnika( vrednost se mi zdi da okol 10 000 evrov) pa ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.