Slovenija
5 ogledov

Občina bi, država ne da

Vožnja Jerca Božič Kranjec
Pločnik. Občina ima načrte za varnejšo pešpot pripravljene, DRSC o sofinanciranju ne reče nobene.

Črnomelj. Pločnik in javna razsvetljava od Črnomlja do Lokev bi po besedah županje Mojce Čemas Stjepanovič rešila tudi nevaren pešdostop do romskega naselja. "Pešcev je tu precej in nevarnost, da se bo zgodila prometna nesreča, je vse večja, tudi zato, ker so hitrosti avtomobilov tu, kjer je omejitev 70 kilometrov na uro, velike," pravi Čemas Stjepanovičeva.

Potrebnega 1,7 milijona

Ker projekt posega tudi v regionalno cesto, ki jo bo treba prenoviti, in poleg tega poteka tudi zunaj naselja, županja pričakuje sofinanciranje Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC). Ko smo o tem projektu spraševali na DRSC, so nam povedali zgolj, da so se z Občino Črnomelj dogovorili, da bo ta kot investitorica naročila projektno dokumentacijo, na katero so zatem na DRSC že izdali soglasje.

"Za naložbo potrebujemo dobrega 1,7 milijona evrov. Res je, da država ta trenutek za to nima denarja, a gotovo bo šlo pri tem projektu za sovlaganje DRSC," je prepričana županja, ki pa zaradi takšnih razmer ne more reči, kdaj bi se gradnja sploh lahko začela.

Komentarjev 3
  • Skippy 03:34 07.november 2011.

    Zakaj pa graditi zelo dragi pločnik? Razširiš vozišče za 1,5 metra, narišeš polno belo črto 1,5 metra od roba in so to površine za pešce. Praksa v vsaki bolj razviti državi, strošek pa 10x manjši.

  • jst 14:21 06.november 2011.

    Pozabil sem omeniti da je za nagrade in dokapitalizacijo bank in njihovih svinj pri koritu vedno na voljo več ničl na čeku

  • jst 13:35 06.november 2011.

    HAHAHAPri nas ni za cca 15 metrov polčnika( vrednost se mi zdi da okol 10 000 evrov) pa ni denarja kljub temu da so ga gradili in so se vstavili sredi vasi. A pol pa da bo za vrednost ...prikaži več 1,7 miljona vreden projekt. Ja tudi pri nas čez naselje vozijo preko 65km/h pa me je že oplazil kakšen tovornjak ampak človeško življenje je očitno cenejše na žalost