Občina Kanal ob Soči za razrešitev ravnatelja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Svetniki občine Kanal ob Soči so včeraj razpravljali o ravnatelju osnovne šole, zoper katerega teče postopek razrešitev. Gre za ravnatelja, na čigar šoli je prišlo do medvrstniškega nasilja nad otrokom iz Bosne.
Oglej si celoten članek

Svetniki občine Kanal ob Soči so na včerajšnji izredni seji, ki je bila zaprta za javnost, razpravljali o predlogu šolske inšpekcije za razrešitev ravnatelja osnovne šole Deskle Vojka Simčiča. V večurni razpravi so prisluhnili tudi zagovoru ravnatelja, nato pa sklenili, naj se postopek njegove razrešitve nadaljuje, sporočajo z občine.

Kanalski občinski svetniki so se seznanili tudi z mnenjem sveta staršev, čeprav predsednica sveta zavoda Mirjam Košuta na seji ni bila prisotna. "Svetu zavoda predlagamo, naj v skladu z zakonom in svojimi pristojnostmi nadaljuje postopek o razrešitvi in zagotovi čimprejšnje in nemoteno delovanje osnovne šole Deskle," so v sklepu zapisali svetniki.

Svet zavoda je že na seji 23. januarja na predlog inšpektorata za šolstvo in šport začel postopek razrešitve ravnatelja Simčiča.

Inšpektorji ugotovili več kršitev

Na osnovni šoli Deskle je prišlo do medvrstniškega nasilja, ki je odmevalo tudi v medijih. Sošolci naj bi se spravili nad otroka iz Bosne; da bi nasilje preprečila, je v šolo prihajala dečkova mati, ki je nanj med urami čakala na hodniku. Na policijo je nasilje prijavil pediater, h kateremu je mati peljala pretepenega sina.

Ob tem so nekateri opozorili, da ravnatelj v primeru nasilja ni ukrepal, kot bi moral. Dečka, ki naj bi ga sošolci pretepli, so medtem že prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol, potne stroške do Nove Gorice pa bo plačala kanalska občina.

Zaradi tega dogodka je na šolo prišla šolska inšpekcija, ki je v pregledu ugotovila več kršitev šolske zakonodaje, tudi v zvezi z neustrezno obravnavo medvrstniškega nasilja. Ravnatelju in šoli so zato podali 11 odredb in devet predlogov za izboljšave pri izvedbi vzgojno-izobraževalnih dejavnosti šole, prav tako so jima izrekli še 14 opozoril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:42 21. Februar 2015.

    ja, potem je svetnikom kriv samo ravnatelj,kaj pa starši......slovenski ksenofobiki

  • mph
    14:27 20. Februar 2015.

    Se strinjam, ampak, če bi bil ti ta bogi otrok, bi verjetno raje sam šel drugam po vsem kar se …

  • 12:46 20. Februar 2015.

    To je jasno vsakemu normalnemu človeku.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.