Slovenija
71 ogledov

Občina Kanal ob Soči za razrešitev ravnatelja

Zloraba Profimedias
Svetniki občine Kanal ob Soči so včeraj razpravljali o ravnatelju osnovne šole, zoper katerega teče postopek razrešitev. Gre za ravnatelja, na čigar šoli je prišlo do medvrstniškega nasilja nad otrokom iz Bosne.

Svetniki občine Kanal ob Soči so na včerajšnji izredni seji, ki je bila zaprta za javnost, razpravljali o predlogu šolske inšpekcije za razrešitev ravnatelja osnovne šole Deskle Vojka Simčiča. V večurni razpravi so prisluhnili tudi zagovoru ravnatelja, nato pa sklenili, naj se postopek njegove razrešitve nadaljuje, sporočajo z občine.

Kanalski občinski svetniki so se seznanili tudi z mnenjem sveta staršev, čeprav predsednica sveta zavoda Mirjam Košuta na seji ni bila prisotna. "Svetu zavoda predlagamo, naj v skladu z zakonom in svojimi pristojnostmi nadaljuje postopek o razrešitvi in zagotovi čimprejšnje in nemoteno delovanje osnovne šole Deskle," so v sklepu zapisali svetniki.

Svet zavoda je že na seji 23. januarja na predlog inšpektorata za šolstvo in šport začel postopek razrešitve ravnatelja Simčiča.

Inšpektorji ugotovili več kršitev

Na osnovni šoli Deskle je prišlo do medvrstniškega nasilja, ki je odmevalo tudi v medijih. Sošolci naj bi se spravili nad otroka iz Bosne; da bi nasilje preprečila, je v šolo prihajala dečkova mati, ki je nanj med urami čakala na hodniku. Na policijo je nasilje prijavil pediater, h kateremu je mati peljala pretepenega sina.

Ob tem so nekateri opozorili, da ravnatelj v primeru nasilja ni ukrepal, kot bi moral. Dečka, ki naj bi ga sošolci pretepli, so medtem že prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol, potne stroške do Nove Gorice pa bo plačala kanalska občina.

Zaradi tega dogodka je na šolo prišla šolska inšpekcija, ki je v pregledu ugotovila več kršitev šolske zakonodaje, tudi v zvezi z neustrezno obravnavo medvrstniškega nasilja. Ravnatelju in šoli so zato podali 11 odredb in devet predlogov za izboljšave pri izvedbi vzgojno-izobraževalnih dejavnosti šole, prav tako so jima izrekli še 14 opozoril.

Komentarjev 4
  • dragec 13:42 21.februar 2015.

    ja, potem je svetnikom kriv samo ravnatelj,kaj pa starši......slovenski ksenofobiki

  • mph 14:27 20.februar 2015.

    Se strinjam, ampak, če bi bil ti ta bogi otrok, bi verjetno raje sam šel drugam po vsem kar se je zgodilo. Po mojem je tako prav, še bolj prav pa je, da se pa zdaj doseže pravica, da se ...prikaži več kazensko preganja tako ravnatelja (kakšna odstavitev samo neki, tip je zame soudeleženec pri nasilju, ker ni preprečil trpljenja otroka za kar je imel več prilik) kot starše nasilnežev (ki pa so po drugi strani tudi sami žrtve in bi morala policija raziskati ozadje tudi zaradi njih).

  • tralala 12:46 20.februar 2015.

    To je jasno vsakemu normalnemu človeku.