"Občina s prodajo oškodovana"

Foto: Andraž Sodja
Foto: Andraž Sodja
Tržič. Za zemljišče, kjer stoji Lidl, bi občina lahko iztržila več, meni Rupar.
Oglej si celoten članek

"Sumim, da je bila občina pri prodaji zemljišča, na katerem danes stoji Lidl, oškodovana," svetnik Pavel Rupar, nekdanji župan, pojasnjuje vprašanja, ki jih je na februarski seji naslovil na občinsko upravo. V kabinetu župana Boruta Sajovica prodajo ocenjujejo kot uspešno.

Iztržila premalo?

"Občina bi lahko za zemljišče iztržila več, če bi ga prodala po spremembi namembnosti, ne pa prej in posrednikoma, ki sta na koncu pobrala razliko," pravi Rupar in dodaja, da naj bi bilo po njegovih informacijah pred kupčijo med občino, posrednikoma in Lidlom več sestankov. Ker odgovorov od 2. februarja še ni prejel, se je za pomoč obrnil na informacijsko pooblaščenko.

"Najvišja možna cena"

Občinska uprava v odgovoru Žurnalu24 vztraja, da je glede na takratno povpraševanje dosegla najvišjo možno ceno. Spomni, da je zemljišče prodala junija leta 2008 na javni dražbi, in sicer Domplanu za 775 tisoč evrov oziroma za več, kot je znašala izklicna cena. "Danes najbrž ne bi dosegli niti približno tako velike kupnine," predvidevajo in dodajajo, da je kupec kril tudi davek, Lidl pa se dražbe sploh ni udeležil.

"Tudi Ruparjevo soglasje"

"Sprememba namembnosti se ni zgodila vmes, ampak se je zgolj podrobno opredelila, potem ko je investitor predstavil dejanski projekt, občinska uprava," še piše v odgovoru in opozarja, da so imeli za to soglasje mestnega sveta, med drugim Ruparja in njegove svetniške skupine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:23 20. Marec 2012.

    Vse preveč dopuščamo, da tuji trgovci odpirajo trgovine po državi in na nek način uničujejo slovensko gospodarstvo. In kakšne izdelke …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.